»
Circuite » Circuite cu autocarul » Croatia - Muntenegru

Croatia - Muntenegru


Plecari: (autocar, 8 zile / 7 nopti) Belgrad – Durmitor – Budva – Dubrovnik – Split – Trogir – Rabac – Opatija – Postojna – Ljiubljiana – Budapesta

Plecari din: Bucuresti, Pitesti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Sebes, Deva, Timisoarade la 385.00

Descriere

Ziua 1: Bucuresti – Timisoara - Belgrad (900 km)

Plecare din Bucuresti la ora 06:00 de la Ateneul Roman (restaurant Cina). Ne indreptam spre Belgrad pe traseul Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea - Sibiu – Deva – Timisoara. Facem un tur panoramic al Belgradului ce cuprinde Piata Republicii, Strada Knez Mihailova, Fortareata Kalemegdan, Parlamentul, Templul Sfantului Sava, iar apoi vom continua drumul catre Muntenegru. Cazare in Zlatibor in hotel de 3*.

 

Ziua 2: Parcul National Durmitor – Kotor – Budva (380 km)

Mic dejun. Plecam catre Muntenegru unde vizitam canionul raului Tara aflat in parcul National Durmitor. Canionul se intinde pe o lungime de 80 km si are o adancime de 1300 metri. Muntenegru ne va oferi o experienta de neuitat: frumusete naturala de exceptie in asociere cu bogata istorie si cultura. Ne vom bucura de frumusetile oraselului Cetinje, golfului Kotor, a statiunii Budva. Vizitam oraselul Budva. Cazare hotel 3* in zona Budva.

 

Ziua 3: Budva – Dubrovnik – Riviera Makarska (250 km)

Mic dejun. Plecam catre Croatia iar prima oprire va fi orasul Dubrovnik. Vom face turul pietonal al vechiului oras Dubrovnik. Este unul dintre cele mai atractive si renumite orase de la Marea Mediterana. Turul include orasul vechi, Manastirea Franciscana, Catedrala, Palatul Rectorului, strada Stradun, zidurile orasului. Timp liber in oras. Dupa amiaza plecam catre riviera Makarska, dar vom face o scurta oprire in oraselul Ston. Cazare hotel 3* in zona Gradac.

 

Ziua 4: Riviera Makarska – Split – Trogir (150 km)

Mic dejun. Vom merge de-a lungul coastei Marii Adriatice trecand prin Tucepi, Makarska, Brela. Calatoria noastra continua spre orasul Split unde vom face turul orasului. Vizitam Peristilul, Catedrala, Palatul lui Diocletian, Templul lui Jupiter. Timp liber in oras apoi plecam spre Trogir si vom face un scurt tur panoramic. Cazare hotel 3* zona Trogir

 

Ziua 5: Trogir – Sibenik – Zadar - Parcul National Plitvice – Rabac (500 km)

Mic dejun. Ne indreptam catre Sibenik unde vom vedea catedrala, cetatea St. Mihovil, Palatul Duke si apoi mai departe catre Zadar. Vom face un scurt tur al orasului admirand Catedrala Sf Anastasia, Forumul Roman, biserica Sf Donat, poarta orasului, Piata Wells. Plecam catre cel mai frumos parc national croat – Plitvice inscris in lista patrimoniului UNESCO inca din 1979 (nu este inclus biletul de intrare). Acesta se afla situat in zona Montana Lika, avand total de 16 lacuri. Acestea sunt situate la altitudini diferite, separate prin bariere si legate prin cascade spumoase. Seara vom ajunge in Rabac (Istria). Cazare zona Rabac.

 

Ziua 6: Rabac

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si pentru odihna. Rabac este o mica asezare situata in golful din partea de est a tarmului din Istria. Rabac s-a dezvoltat, din punct de vedere turistic, la jumatatea anilor 60 si in perioada anilor 70 a secolului trecut, cand s-a inceput sa se investeasca foarte mult în turism, in special în constructia de hoteluri, dar si de apartamente. Unul dintre primii turisti din Rabac a fost cunoscutul autor de note de calatorie Richard Francis Burton. Rabac este considerat astazi perla turistica a Kvarnerului. Datorita accesului facil, a plajelor frumoase si a marii curate, Rabac este potrivit în mod special pentru concediile cu familia. Pe langa acestea, Rabac va ofera si posibilitati excelente de a va bucura de gastronomia locului, excursii cu vaporul si recreatii sportive. Cazare zona Rabac.

 

Ziua 7: Rabac – Opatija – Postojna - Ljiubliana – Budapesta (650 km)

Mic dejun. Dimineata vom face un scurt tur al celebrei statiuni Opatija apoi vom pleca catre pesterile Postojna. Vom face un tur al acestei superbe lumi subterane ce are o lungime de 20 km de galerii, camere, pasaje, formatiuni carstice, stalactite si stalagmite. Dupa vizitatea pesterii vom pleca catre Ljubljana si facem un tur panoramic al orasului admirand castelul Ljubljana, Parlamentul, Primaria, cele trei poduri peste raul Ljubljanica. Continuam catre Budapesta. Cazare hotel 3* in Budapesta.

 

Ziua 8: Budapesta – Bucuresti (850 km)

Mic dejun. Dimineata vom admira din autocar cateva dintre atractiile Budapestei: Bastionul Pescarilor, Parlamentul, Podul cu lanturi, Biserica Matyas, Palatul Regal si bulevardul Andrassy. Plecam catre tara si vom ajunge in Bucuresti in timpul noptii.

 

Pret/persoana: 385 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 180 euro. Reducere pat suplimentar: 20 euro

*Oferta este valabila pentru grup minim 35 persoane

 

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar 3* (standard international) conform itinerariului

 • 7 nopti cazare la hoteluri de 3 stele cu mic dejun: 1 noapte Zlatibor, 1 noapte zona Budva, 1 noapte zona Gradac (Riviera Makarska), 1 noapte zona Trogir, 2 nopti zona Rabac Istria, 1 noapte Budapesta

 • tururi panoramice in: Belgrad, Dubrovnik, Split, Trogir, Sibenik, Zadar, Ljiubliana, Budapesta

 • taxe de autostrada si parcari

 • insotitor roman de grup

 

NU SUNT INCLUSE:

 • intrarile la obiectivele turistice

 • excursiile optionale;

 • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);

 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani).

 

GRUP MINIM: 35 PERSOANE

Pentru grup mai mic de 35 de persoane tarifele se modifica astfel:

Supliment grup 31-34 persoane: 26 euro/persoana

Supliment grup 26-30 persoane: 62 euro/persoana

 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 2 saptamani inainte de inceperea excursiei.

 

TRANSFERURI PRIVATE LA / DE LA PUNCTELE DE IMBARCARE (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu)

- 15 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI

- 20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI, SLATINA, MEDIAS

- 25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TARGOVISTE, FAGARAS, SIGHISOARA

- 30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SINAIA, ALEXANDRIA, CRAIOVA

- 35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA, TG MURES

- 40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CALARASI

- 45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI

- 50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL

- 55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRAILA, GALATI, TECUCI

- 65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU

 

CONDITII DE RETRAGERE:

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;

 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;

 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;

 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile - 7 zile inaintea plecarii;

 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii

Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol este un tour-operator german, care impune conditii speciale de anulare.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

OBSERVATII:

 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila. Copiii pana in 14 ani au nevoie de pasaport individual.

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din tarile vizitate conform standardelor proprii;

 • Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

 • Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Eurpopene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice

 • Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.

 • Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a intarzierilor anumitor turisti

 • Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuarii cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.

 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

 • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.

 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

 • Agentia organizatoare (Tour Operatorul) poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii. 

 • Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la transport si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

,


Aboneaza-te la newsletter!